Svenska / English

↑ Return to Referenser

Outokumpu Pricing Office

Fortlöpande prisläckagehantering uppbyggd på Astradas kunnande hjälper Outokumpu att spara miljontals Euro årligen. År efter år!

Outokumpu är en av världens fyra ledande producenter av rostfritt stål, med visionen att bli den erkänt främsta. Outokumpu har verksamhet i ca 30 länder och har omkring 8 000 anställda.
Styrkan av rätt prissättning är väl känd. En liten ökning i ett företags verkliga intjäning kan få en påtaglig effekt på sista raden – precis som identifiering och hantering av prisläckage, dvs kostnader som påverkar satt pris gentemot verklig intjäning. Utmaningen är att utveckla – och att implementera – en modell som verkligen fungerar i praktiken. Det gäller särskilt för ett multinationellt företag som Outokumpu, med miljontals transaktioner årligen. Dessutom: Enbart storleken på den sammanlagda omslutningen gör den potentiella vinsten enorm. Lösningen var att utveckla en ny världsomspännande prishanteringsprocess och att implementera ett analyssystem för ”prisvattenfall” baserat på Astradas plattform.
“Lösningen är mycket effektiv. Dessutom är jag imponerad av Astradas engagemang – och förmåga – att lösa problemet, vilket ärligt sagt inte var särskilt klart för oss i början. Astrada har otvivelaktigt gjort ett riktigt enastående jobb här!” säger Steve Hudson, Vice President Head of Vertical Profitability Office, Outokumpu Oyj.

Läs mer >